Tanker

På MARAPYTTA SYSKOLE kan du lære at sy i en hyggelig kælder på Vesterbro i København. Syskolen har eksisteret i 4 år og er drevet af mig, Line Galst Jørgensen - det er mig der bestemmer og laver det hele!



Jeg er 41 år, bor på Vesterbro med min mand Sebastian og vores datter Lilly, på 8 år. Jeg lever af at lave SYSKOLE - det er mit arbejde. Jeg knokler hver eneste dag med at gøre det til verdens bedste syskole og jeg ELSKER det!

Min mand har et lille møbelfirma. Han er altså også selvstændig og det kan til tider godt blive lige lovlig spændende - men vi lavet det som vi hver især elsker og det er det vigtigste for os!



Jeg er uddannet noget der hedder modelsyer fra Teknisk Skole i Ishøj i 2002. Det er ikke helt det samme som en skrædder. Jeg er mere uddannet til at lave tøj som kan produceres på en fabrik og sælges i bunkevis bagefter.

Jeg arbejdede i modebranchen i ca. 10 år inden jeg startede Syskolen. Jeg har altid arbejdet freelance. Jeg fik mit CVR nummer i 2003 og det vil rent faktisk sige at jeg allerede har haft 10 års jubilæum - bare uden at opdage det. Jeg har lavet moms og årsregnskab hvert eneste år siden og jeg HADER det.



Jeg har arbejdet alle mulige fantastiske steder. Jeg har lavet masser af virkelig virkelig flot tøj og jeg har også smagt lidt på kostumer til teatre, film og reklamer. Brudekjoler, ja dem har jeg også svedt virkelig meget over - det er nok det hårdeste at sy, hvis du spørger mig.



Jeg er LYKKELIG for at jeg i dag arbejder på en Syskole hvor jeg kan lære alle jer det fantastiske håndværk det er at sy! Men jeg var aldrig blevet så god til at sy, hvis jeg ikke først havde knoklet livet halvt ud af mig selv i modebranchen - den virkelige verden! At undervise giver bare bedre mening.


Jeg undrer og glæder mig tit over at det overhovedet kan lade sig gøre at lave Syskole. Kniber mig selv i armen. Det hele opstod rimelig meget ved en tilfældighed. Jeg havde ingen planer og ingen anelse om at det ville blive en succes.



Jeg er dødsens angst for at det lige pludselig en dag bliver død umoderne at sy. Bange for at blive så kedelig og uinteressant, at det hele smuldrer - det har jeg nemlig slet ikke lagt en plan for - det er slet ikke min stil:)

Jeg forestiller mig mere noget i stil med at jeg stadig har Syskolen når jeg bliver 70. Jeg spankulerer rundt i en lille pæn ulddragt og bliver til tider inviteret til mine dejlige elevers sølvbryllup.



Faktisk drømmer jeg om en dag at flytte ud af min ydmyg kælder og lave et helt hus med Syskole på alle etagerne. Det skal være et hus med mange etager, store rum, kæmpe store vinduer og parketgulve.



Projektleder søges!



På Syskolen er det også mig som laver alt det kedelige. Rengøring, regnskaber og lister i alle mulige forskellige afskygninger. Der er dælme meget at holde styr på. Synes altid det hele er en stor rodebunke, selv om jeg bruger helt ufatteligt meget tid på at rydde op og tjekke lister.



Og hvad er det egentlig jeg vil frem til? 

Aner det ikke?



Det er meget sjældent at jeg deler ud af mine tanker. Er ret privat her bag skærmen og vender sjældent noget som jeg er i tvivl om, med andre end dem der står mig nært  - men for at vende tilbage til det der med den manglende plan. Ja, så har det nu kørt derud af i så mange år at jeg selvfølgelig er blevet meget klogere og har fået lagt en hel del planer.



Jeg er nået til et punkt, hvor jeg skal til lave endnu flere planer, rydde op og strukturere. Projektet er blevet STORT. Det er noget af det som jeg er virkelig virkelig dårlig til. Jeg er sådan lidt mere “jaja - det finder vi ud af” - typen.


Den går sgu bare ikke - hvis jeg skal fortsætte dette dejlige projekt! Jeg siger det bare højt.



Helt ærligt tror jeg også det kom sig af en af mine elever og hendes manglende betaling.

Hun sagde henslængt…..”Ej det må du undskylde - men du ved - det er jo bare dig - dig er der ikke så meget pis med”



………. den sved.



Jeg forstod den som….”Ej det må du undskylde - men du er jo så sød, du bliver aldrig sur når vi ikke betaler. Du har jo bare en syskole for hyggens skyld”


………..eller hvordan ville I ha forstået den???


Nu slår jeg det lige fast.
Jeg synes det er sjovt at have en Syskole, men det er ikke FOR sjov. Det er er for at tjene penge. 

Kigger en del på mig selv og min Syskole i øjeblikket. Tid til forandring!